maandag 27 januari 2014

Kleur je mooiste dag!

Hebben jullie trouwplannen? Dan kom je snel bij de vraag... wat zijn de kleuren/thema? Bepaal dit in een vrij vroeg stadium. De kleuren of thema van de dag lopen tijdens de planning als een rode draad mee. Niet alleen heb je het nodig voor het ontwerp van de uitnodigingen, het boeket, eventueel de trouwjurk, kleding van de bruidskindjes, stropdassen voor de getuigen maar ook de styling van de locaties. En niet te vergeten de give aways.

Een veel gekozen kleur is roze... plan je een lente of zomer huwelijk dan is het ook wel een hele mooie kleur eventueel in combinatie met een andere pastel of wit. Er zijn zoveel prachtige kleuren combinaties te maken, waarbij je rekening kan houden met de jaargetijden of kies gewoon iets wat je mooi vindt.

Zo staat zacht roze voor de liefde en zachtaardig. Het zal rust uitstralen als u het gebruikt in de accessoires zoals linten en bloemen. Zet daar de tegengestelde kleur groen bij en je krijgt een prachtige sprekende kleuren combinatie ook al zijn het pastels.

Misschien weet je allang welke kleuren het moeten zijn. Heb je nog een beetje hulp nodig?  Dan kunnen onderstaande afbeeldingen je zeker helpen. BurnettBoards.com legt aan de hand van deze afbeeldingen uit hoe je tot een goede combinatie komt. Heb je 1 favoriete kleur, verdeel die kleur dan in verschillende tinten door wit of zwart toe te voegen of te kiezen voor de kleur tonen om het geheel wat speelser te maken. De paarse kleur in de afbeelding is zo toegepast, hierbij zie je verschil in kleurschakeringen. 
Kies je kleuren in de kleurschijf naast elkaar liggen. Zorg dan wel dat je voor 1 dominante kleur kiest en de rest als ondersteuning. Of ga je voor tegengestelde kleuren voor wat meer contrast. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Bijvoorbeeld de pastels... roze, peach, zacht geel met groen als contrasterende kleur waardoor het geheel van je kleurenpalet net iets sprekender wordt. 

Heel veel succes met het bepalen van de kleuren voor jullie dag!
Stijlvolle groet,
Romy Kenepa


Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Geef je reactie...