vrijdag 24 januari 2014

Proost...

Vandaag een klein feestje voor WeLoveParties... nu naast de huidige blog over alles wat feestelijk is. De ene keer een komkommer krokodil traktatie voor je kind op school en het andere moment inspiratie voor je dinner party. Hebben we sinds vandaag er een nieuwe blog bij... WeLoveWeddings!

JA WeLoveWeddings... We... zijn Romy Kenepa (de Wedding Specialist bij WeLoveParties) en Nienke ten Hagen (Party stylist, Foodie en blogger). Love... huwelijksfeesten met een persoonlijk touch. Weddings... huwelijken waarbij gedacht is aan de kleinste details, bijzondere locaties, originele give aways, noem het maar op.

Dus bij deze Proost... en dat doen we met een heerlijke lavendel champagne (zie onderstaand het recept).

Stijlvolle groet,

Romy Kenepa en Nienke ten Hagen
Lavendel Champagne... wat heb je nodig:
. champagne of mousserende wijn.
. lavendel siroop (recept zie hieronder)
. verse lavendel takjes

Schenk 2 - 3 theelepels lavendel siroop in een champagne glas. Knip de lavendeltakjes zo af dat ze net boven het glas uitkomen. Zet in ieder glas een lavendeltakje. En schenk de champagne in het glas.

Lavendelsiroop, maak je zo...
benodigdheden
. 1 dl fijne kristalsuiker
. 1 dl water
. 1 eetlepel gedroogde lavendel

Voor een suikersiroop heb je gelijke delen water en suiker nodig. Het gemakkelijkst is een maatbeker te nemen en 1 dl suiker af te meten. Doe de suiker in een pannetje met een dikke bodem. Meet nu 1 dl water af in de maatbeker, voeg deze toe aan de suiker. Breng het geheel aan de kook. Hoe langer je de siroop laat koken hoe meer deze indikt. Voor de champagne heb je een vloeibare siroop nodig. Dus hoef je het maar even te laten koken. Voeg de lavendel toe. Goed doorroeren. Haal de siroop van het vuur en laat het geheel afkoelen. Zodra de siroop is afgekoeld haal het door een zeef om de lavendel eruit te halen.
Doe de siroop in een wekpotje en zet het in de koelkast. In een gesloten wekpot is het minimaal 1 maand houdbaar.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Geef je reactie...